Početna / Vesti / Manifestacije popunile palićke hotele

Manifestacije popunile palićke hotele

PALIĆ – Ukoliko ste danas odlučili da vikend provedete na Paliću, velika je verovatnoća da nećete naći smeštaj. Festival evropskog filma Palić i druge manifestacije uticale su na to da svi hoteli na Paliću budu popunjeni.

Palićka šuma krije Letnju pozornicu, a na njoj i platno na kojem će za nekoliko dana biti prikazivati najbolji filmovi Starog kontinenta.

Sve goste Festivala evropskog filma dočekuje „umivena“ Letnja pozornica, gde su u toku poslednje pripreme pred svečano otvaranje. Takođe, volonteri iz nekoliko zemalja uređuju velelepni Veliki park.

Brojni gosti stižu sa svih strana Evrope, koji su zajedno sa ljubiteljima filma bukirali gotovo sve sobe na Paliću.

„Palić tokom festivala postaje centar kulturno-umetničkih dešavanja i mesto okupljanja ljubitelja dobrih filmova, tako da je Festival evropskog filma Palić brend po kojem je Palić prepoznatljiv, ne samo u Srbiji nego i u celoj Evropi“, kaže Adam Pletl iz preduzeća „Park Palić“.

Međutim, ljubitelji filma i svi gosti ni ove godine neće moći da se okupaju u jezeru, jer to i dalje nije preporučljivo. Ali, možda se situacija promeni za neki od narednih festivala, pošto je Nemačka Vlada je preko KfW banke izdvojila 6,5 miliona evra donacije za realizaciju svih potrebnih mera za sanaciju jezera.

„Mi planiramo da je za realizaciju tih mera potrebno dve godine. Neke mere će odmah dati vidljive rezultate. Koliko brzo će eko sistem reagovati na te mere – jako je teško proceniti. Ali, mislimo mi, i drugi stručnjaci, da verovatno već za dve-tri godine će biti moguće kupanje u jezeru Palić“, optimističan je hidrolog iz Nemačke angažovan na Paliću Mišel Roman.

Ako se ne može kupati, i dalje se može veslati. Osim Festivala evropskog filma, na Paliću je u toku i Univerzitetsko prvenstvo u veslanju koje je okupilo više od 500 takmičara iz celog sveta, a sledi i jubilarni 15. festival „Samertrip“ koji će biti održan na takođe obnovljenom termalnom bazenu, a gde se svake godine okupi po nekoliko hiljada ljubitelja elektronske muzike.

Check Also

RHMZ upozorava: Moguće nepogode

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na moguće vremenske nepogode. U nedelju su moguće kratkotrajne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *