Početna / Kultura / SM: „Pozorišno leto Tragovi 2017“

SM: „Pozorišno leto Tragovi 2017“

SREMSKA MITROVICA – Iz pozorišta „Dobrica Milutinović“ stiže nam 5. jubilarno „Pozorišno leto Tragovi 2017“ koje će se održati u Lapidarijumu muzeja Srema od 28. jula do 5.avgusta, a ulaz je besplatan. Jedino predstava „Kerovi“ će se održati u pozorištu.

Mitrovčane očekuje veoma zanimljivo pozorišno leto i nadaju se što većem broju predstava, u odnosu na ranije godine. Mnogi su pokazali interesovanje i spremnost da isprate ovogodišni program ove manifestacije.

Iz pozorišta „Dobrica Milutinović“ najavljuju veoma zanimljive predstave za građane, kako za najmlađe tako i starije. Biće zastupljeni lagani sadžaji i male kratke forme, a sve u duhu letnje atmosfere.

Gost pozorišnog leta biće i doajen glumišta Zijah Sokolović. Sve predstave počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan. Nadaju se da će pozorišna manifestacija „Tragovi“ prerasti jednog dana i u festival.

Raspored predstava je sledeći:

– Petak 28. jul predstava „Glumačka majstorska radionica“

– Nedelja 30.jul predstava za decu „Štrumfovi i majka prirode“

– Ponedeljak 31.jul predstava za decu „Marko Kraljević i zlatna tambura“

– Utorak 2. avgust poetsko veče „Glumci i pesnici“

– Petak 4.avgust „Kraljev put“

– Subota 5 avgust predstava „Kerovi „

Grad Sremska Mitrovica zaslužuje ovakvu manifestaciju, jer ima publiku za pozorište što se i potvrdilo poslednjih 5 godina, koliko traje „Pozorišno leto Tragovi“, kažu iz lokalne samouprave koja je i pokrovitelj samog događaja.

Pozorište „Dobrica Milutinović“ biće i domaćin festivala „Susreti profesionalnih pozorišta Vojvodine“, koje će se održati sledeće godine, a uvertiru predstavlja manifestacija „Tragovi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *